torsdag 9 september 2010

Man vet att man är hemma när lättmjölken och bussarna är blå :D

Åkte hem ifrån Lomma idag. Det var ett helt litet äventyr.
Jag är lite feg så jag hade letat upp busshållsplatsen redan dagen innan och tagit tiden på hur lång tid det tog att ta sig dit från skolan.
Men i alla fall, vart var vi? Jo, jag skulle åka hem som sagt. Jag hoppade på bussen och använde mitt ”jojo-kort” för första gången. Det är jättegulligt :) Sen var jag på väg till Lund, där uppstod nästa spännande moment, vad heter hållplatsen vid centralen och när är vi där.
Att veta vad den hette hade dock inte hjälpt något eftersom det inte förvarnades innan. Lyckades med att gå av på rätt ställe genom att lita på mina instinkter. Eller tja, gick av när jag såg centralen :D
Väl där så hämtade jag ut mina biljetter och kollade upp vilket spår tåget gick ifrån och sen turistade jag lite och noterade vilka olika möjligheter det fanns för min lunch. Det blev en 10 kr hamburgare på burger king :P Det var väldigt gott och välbehövt. Jag lyckades nämligen med det konstycket att inte ha någon frukostmat hemma imorse. 
När jag stod på perrongen och väntade ”mitt tåg” så säger de i högtalarna ”tåget till Köpenhamn är inställt” bara sådär utan någon förklaring alls. Knäppt, jag var glad att jag inte skulle dit.
Men mitt tåg kom som tur var som det skulle. Jag kliver på det inte ont anandes men sen när vi kommer till Helsingborg så står det helt plötsligt ”slutstation”. PANIK!!! Jag ska ju till Göteborg, det kan  inte stanna här, vad ska jag göra nu.  Hjälp!  Okej, kanske inte riktigt då. Men lite jobbigt blev det ändå, satt tydligen i den delen av tåget som stannade i Helsingborg. Så det var bara att hoppa ut och springa till främre delen av tåget.  Jag längtar verkligen inte till att tunneln genom hallandsåsen ska bli klar. Det är nämligen den finaste biten på hela sträckan, när man åker på kanten av hallandsåsen. Man åker genom kohagar, mängder av fina välbevarade stenmurar och med en vacker havsutsikt. Jag blir alldeles lyrisk, det är sådana ögonblick jag funderar seriöst på att bosätta mig i södra Sverige i framtiden  Väl framme i Göteborg var äventyret slut, då var det bara den välkända sträckan Gbg-Thn kvar. Hela resan tog väl ungefär 4 timmar, men det var fyra underhållande timmar. Det var mycket roligt folk som klev på, små söta tanter och gubbar som kliver på och råkar av misstag lämna kvar sitt sällskap på perrongen. :D  Vilken tur att jag fick in en del vana at resa med tåg förra sommaren, känner mig typ mer hemma på nya järnvägsstationer och tåg än i en främmande stad. Så dagens resan kändes knappt betungande. :PÅkte hem ifrån Lomma idag. Det var ett helt litet äventyr.  Jag är lite feg så jag hade letat upp busshållsplatsen redan dagen innan och tagit tiden på hur lång tid det tog att ta sig dit från skolan. Men i alla fall, vart var vi? Jo, jag skulle åka hem som sagt. Jag hoppade på bussen och använde mitt ”jojo-kort” för första gången. Det är jättegulligt  Sen var jag på väg till Lund, där uppstod nästa spännande moment, vad heter hållplatsen vid centralen och när är vi där. Att veta vad den hette hade dock inte hjälpt något eftersom det inte förvarnades innan. Lyckades med att gå av på rätt ställe genom att lita på mina instinkter. Eller tja, gick av när jag såg centralen :D Väl där så hämtade jag ut mina biljetter och kollade upp vilket spår tåget gick ifrån och sen turistade jag lite och noterade vilka olika möjligheter det fanns för min lunch. Det blev en 10 kr hamburgare på burger king :P Det var väldigt gott och välbehövt. Jag lyckades nämligen med det konstycket att inte ha någon frukostmat hemma imorse.   När jag stod på perrongen och väntade ”mitt tåg” så säger de i högtalarna ”tåget till Köpenhamn är inställt” bara sådär utan någon förklaring alls. Knäppt, jag var glad att jag inte skulle dit. Men mitt tåg kom som tur var som det skulle. Jag kliver på det inte ont anandes men sen när vi kommer till Helsingborg så står det helt plötsligt ”slutstation”. PANIK!!! Jag ska ju till Göteborg, det kan  inte stanna här, vad ska jag göra nu.  Hjälp!
Okej, kanske inte riktigt då. Men lite jobbigt blev det ändå, satt tydligen i den delen av tåget som stannade i Helsingborg. Så det var bara att hoppa ut och springa till främre delen av tåget.
Jag längtar verkligen inte till att tunneln genom hallandsåsen ska bli klar. Det är nämligen den finaste biten på hela sträckan, när man åker på kanten av hallandsåsen. Man åker genom kohagar, mängder av fina välbevarade stenmurar och med en vacker havsutsikt. Jag blir alldeles lyrisk, det är sådana ögonblick jag funderar seriöst på att bosätta mig i södra Sverige i framtiden :)
Väl framme i Göteborg var äventyret slut, då var det bara den välkända sträckan Gbg-Thn kvar. Hela resan tog väl ungefär 4 timmar, men det var fyra underhållande timmar.
Det var mycket roligt folk som klev på, små söta tanter och gubbar som kliver på och råkar av misstag lämna kvar sitt sällskap på perrongen. :D
Vilken tur att jag fick in en del vana at resa med tåg förra sommaren, känner mig typ mer hemma på nya järnvägsstationer och tåg än i en främmande stad. Så dagens resan kändes knappt betungande. :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar